Flyttsamordnare Enheten för lokalplanering till Grundskoleförvaltningen

Publiceringsdatum: 2018-11-16

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Vi befinner oss i en kraftig utbyggnadsfas av grundskolorna i Malmö stad. Under en 10-årsperiod ökar antalet grundskoleelever med nästan 50 %. Vill du vara en del av denna historiska utbyggnad?
Enheten för lokalplanerings främsta uppgift är att ge kärnverksamheten stöd och avlastning inom lokalområdet. Enheten är organisatoriskt placerad inom ekonomiavdelningen och arbetar både strategiskt och operativt med lokalrelaterade frågor. Nyckelorden är servicekänsla och samverkan.
Just nu söker vi en till två flyttsamordnare som en förstärkning av den operativa lokalplaneringen inför ett antal omlokaliseringar/flyttar av hela grundskolor som sker främst kring sommaren 2019.
Den goda stämningen i enheten, arbetsglädjen och utvecklingsmöjligheterna är anledningar till att vi trivs med varandra. Är du en lagspelare och vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter

Som flyttsamordnare på grundskoleförvaltningens enhet för lokalplanering har du ett operativt handläggaransvar för flyttprocessens olika faser.
• Planerings- och inventeringsfas (tidplan, budget, dokumentation, avrop från ramavtal, omfattning m.m.)
• Genomförandefas (samordning/koordinering av personella resurser på grundskolor aktuella för flytt under en viss period, koordinering av flyttfirmor och deras insatser,
samordningsfunktion mellan aktuell skolverksamhet, eventuellt skolskjutstransport, flyttfirmor samt projektledare på enheten för lokalplanering)
• Avslutnings- och uppföljningsfas (uppföljning av flyttarnas effektuering, definiering av avslutningsinsatser, avrapportering till enheten för lokalplanering för erfarenhetsåterföring).

Arbete sker i enlighet med förvaltningens checklista för flytt. Eftersom vi strävar efter att vara en lärande organisation finns möjligheten att utveckla flyttprocessens olika delar parallellt som flyttuppdrag pågår.

I rollen som flyttsamordnare agerar du primärt mot den pedagogiska verksamhet som är aktuell för flytt, men utgör även en länk mellan enheten för lokalplanering och dess projektledare och aktuell skolenhet.
Att flytta en hel grundskola för mellan 350 och 550 elever är en komplex process som kräver mycket kraft och energi och ditt fokus i uppdraget ligger på att utgöra en avlastande resurs för den pedagogiska verksamheten så att intrånget minimeras i så stor utsträckning som möjligt. Staden är i en expansiv utbyggnads- och renoveringsfas och uppdraget påbörjas med en grundskoleflytt i december. Under våren 2019 läggs det en noggrann planering för resterande flyttar med effektuering efter vårterminens slut i juni 2019 och vidare över sommaren. Uppdraget slutförs med ett efterarbete hösten 2019. Flyttsamordnaruppdraget kan komma att kompletteras med andra aktiviteter/uppdrag inom ramen för förvaltningens operativa lokalplanering under hösten 2019.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst godkänd gymnasieutbildning samt flera års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenheter av skolans värld/offentlig verksamhet samt att arbeta i projektform.
För rollen som flyttsamordnare är det viktigt att du är handlingskraftig, uthållig samt att du har servicekänsla. Du stimuleras av att arbeta organiserat och självständigt. Vidare trivs du i en dynamisk miljö och är van att agera lösningsfokuserat utifrån de situationer som dyker upp. Samarbets- och samordningsförmåga är en grundförutsättning för att lyckas väl med uppdraget. Ditt agerande präglas av ett driv att komma framåt.
De du arbetar med kan lätt ta till sig ditt tydliga budskap. Du besitter ett helhetstänk med det bästa för våra elever i fokus.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid / deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tidsbegränsat till: 2019-12-31. Deltid from mitten av december 2018 tom 28/2 2019 Heltid from 1/3 2019 tom 31/12 2019 Tillgänglighet över sommarperioden 2019 är ett krav.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-30

Referensnummer: A828705

Kontaktpersoner

  • Nedim Buric
  • Enhetschef på enheten för lokalplanering
  • 073-2330934

Fackliga företrädare

  • Åsa Petersson
  • Kommunal
  • 072-8881649
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 072-190 91 60

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Löpande urval tillämpas
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.