Biståndshandläggare SoL och/ eller LSS

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker två biståndshandläggare till omsorgsförvaltningens biståndsenhet.

Vi satsar på nära arbetsledning och ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat. Som biståndshandläggare kommer du att arbeta med personer som behöver hjälp och stöd i hemmet och/eller personer med funktionsnedsättning.
Ditt uppdrag som biståndshandläggare är att med brukaren i fokus informera, vägleda, ta emot anmälan/ansökan, utreda, göra individuella lösningar och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen. I arbetet ingår det att följa upp beslut gentemot den enskilde samt bidra i utvecklingsarbete.
Du kommer till en arbetsplats som präglas av närhet och vilja att stötta och lära varandra i en strävan att bli allt mer professionella i vår yrkesutövning.

Kvalifikationer:

Socionomprogrammet, sociala omsorgsprogrammet eller motsvarande utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Kunskap om för området gällande lagstiftning, förordningar och föreskrifter. Kunskap om utredning och handläggning av ärende och insatser. Förmåga att inhämta uppgifter, sammanställa, analyser och utvärdera olika handlingsalternativ och göra en bedömning som utmynnar i förslag om åtgärd. Det här kräver en god empatisk förmåga, att du är flexibel och nytänkande för att hitta de individuella rätta lösningarna.

Erfarenhet av äldreomsorg och personer med funktionsnedsättning liksom kunskaper om ärendehantering i IT-system är meriterande.

Du bör ha lätt för att strukturera och dokumentera ditt arbete samt ha god kommunikationsförmåga.

Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet är det viktigt att du är en positiv person och har lätt att samarbeta med andra människor. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vilja att bidra till verksamhetens utveckling.

B-Körkort erfordras.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Arbetsgivarens referensnummer: VO 37/18

Upplysningar lämnas av:

Åsa Olsson
Avdelningschef
Telefon: 0225-340 45

Oksana Lukina
Enhetschef
Telefon: 0225-341 94

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka