Vik. Miljöinspektör

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en positiv och serviceinriktad vikarierande miljöinspektör till vårt team.

En av våra miljöinspektörer är föräldraledig, och vi söker nu en ersättare.

Hedemora Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering, fastighetsfrågor, drift och underhåll av Hedemora stads yttre miljöer. Vi är idag ca 28 personer på förvaltningen.

Arbetsuppgifter: Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Vilka arbetsuppgifter som blir aktuella beror delvis på din kompetens, erfarenhet och intresse. Dina arbetsuppgifter som miljöinspektör innebär att handlägga inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden. I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. Du har ansvar att själv planera och prioritera inom ditt tillsynsområde. En viktig del i arbetet är också att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du har goda kunskaper i Miljöbalken. Erfarenhet av att arbeta med tillsyn i en kommunal organisation är meriterande. Att uttrycka sig väl både skriftligt och muntligt är viktiga egenskaper i den här tjänsten. Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och initiativtagande med god samarbets- och serviceförmåga. Arbetet kräver att du är strukturerad och flexibel, så du kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att möta människor och har förmåga att skapa förtroende. Samtidigt måste du vara trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat.

Eftersom resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Vikariat till och med december 2019.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-20

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 8/18

Upplysningar lämnas av:

Jaana Edman
Myndighetschef
Telefon: 0225-348 38

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk-Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka