Familjerättssekreterare

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Omsorgsförvaltningens barn och ungdomsenhet söker en familjerättssekreterare.

Barn- och ungdomsenheten består av en myndighetsgrupp och inom den finns specialiserade funktioner för mottagning, familjerätt och familjehem.

Flera medarbetare har genomgått utbildning i Signs of safety och vår målsättning är att det arbetet ska fortsätta. Arbete med implementering av BBIC fortsätter och stärks under 2019.

Arbetsuppgifter familjerättssekreterare:
Som familjerättssekreterare ansvarar du för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, rådgivning samt att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd.

I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare samt även en metodstödjare. Du får också regelbunden handledning och ingår i handledningsgrupp.

Goda möjligheter för rätt person att själv vara med och påverka tjänstens utformning.
Du kommer till ett gäng glada och ambitiösa medarbetare som alla uppskattar känslan av att göra en viktig insats på jobbet, samt den goda grundstämningen som finns här. Vi består av både yngre och äldre medarbetare och alla är lika viktiga.
Hedemora kommun som arbetsgivare kan erbjuda en generös flextid, extern handledning samt friskvårdstimme. Som anställd i kommunen har du tillgång till gym och bad i Vasahallen till ett reducerat pris.

Kvalifikationer:

Socionomutbildning. Det är viktigt att du tycker om att samarbeta, är utåtriktad, initiativrik och har ett intresse för metodutveckling samt har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
B-körkort är ett krav.

Hedemora är en mångkulturell kommun och erfarenhet av arbete med olika kulturer samt olika språkkunskaper ses som meriterande.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17

Arbetsgivarens referensnummer: OF 2/19

Upplysningar lämnas av:

Mariah Enochsson Pålebo
Enhetschef Barn- och ungdomsenheten
Telefon: 0225-340 87

Åsa Olsson
Avdelningschef
Telefon: 0225-340 45

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Tillbaka