HR-konsult med inriktning arbetsrätt/ förhandling

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och fortsätta vår resa på att bli framtidens HR-avdelning? HR står inför mycket stora utmaningar framöver inte minst med digitaliseringen och framtidens gig-beteende. HR avdelningen består i dag av 5 medarbetare såsom 4 HR-konsulter och en HR administratör. En av våra HR-konsulter har valt att gå vidare och vi behöver nu en ny engagerad HR-konsult till vår avdelning.

Ditt uppdrag:
HR-konsulterna i Hedemora kommun har ett spännande uppdrag. Konsulterna arbetar med förvaltningsansvar och svarar för alla typer av HR-frågor som aktualiseras inom förvaltningen. Uppdraget spänner över strategiska frågor och du sitter med i förvaltningens ledningsgrupp och kan på det viset komma in tidigt i processerna. Det innebär också att du ger operativt stöd till förvaltningens chefer. I rollen som HR-konsult hos oss får du en varierande arbetssituation och möjligheten att samarbeta med både interna och externa kontakter. Eftersom rollen är bred innefattar rollen också viss HR-administration. Avdelningen präglas av eget ansvar och ger stort utrymme för eget initiativ i tjänsten. Du deltar i olika nätverk och tar hem best practice till HR i Hedemora. Vi söker dig som vill utmana dig själv och tar egna initiativ för att driva på utvecklingen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot PA programmet eller har annan adekvat utbildning.
Du är väl förtrogen med Officeprogrammen, du har en god administrativ förmåga och utrycker dig mycket väl i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av HR-arbete är ett krav. Om du dessutom har tidigare erfarenhet av HR-arbete inom arbetsrätt/förhandling är det meriterande.
Erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet samt erfarenhet av personalsystemet Personec bedöms också som meriterande.

Personliga egenskaper
Du kanske har arbetat ett tag i en HR organisation och vill ta ett större ansvar och arbeta mer strategiskt, men utan att släppa det operativa chefsstödet. Du arbetar strukturerat och har förmåga att vara adaptiv när det händer saker i organisationen. Du är en positiv person som ser möjligheter och arbetar lösningsorienterat med ditt team. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer och har en hög integritet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via www.offentligajobb.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-11-25

Arbetsgivarens referensnummer: KSF 10/18

Upplysningar lämnas av:

Ulf Sinner
Personalchef
Telefon: 0225-341 51

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka