Strategisk Samhällsplanerare

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Strategisk samhällsplanerare.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att politiska beslut fattas.

Hedemora Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle och bidrar till att alla boende och verksamma i Hedemora kommun ska kunna leva ett gott liv. Vi tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö. Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor.

Arbetsuppgifter:
Som samhällsplanerare/planarkitekt kommer du arbeta med kommunens strategiska översiktsplanearbete och/eller detaljplaner men även andra arbetsuppgifter som förekommer på förvaltningen kan bli aktuella, till exempel projektledning och infrastrukturfrågor. Inom förvaltningen arbetar du nära planavdelning och bygglovsavdelning som rådgivare för att säkerställa att stadens utformning och funktionalitet följer dokument som exempelvis översiktsplaner, detaljplaner för Hedemora kommun. Du kommer att möta utmanande och komplexa samhällsutvecklingsfrågor kring infrastruktur, bostadsbyggande, stadskärnans utveckling, förtätning och etableringar.
Arbetet innebär att du tar ansvar för dina egna projekt och driver dem från början till slut. Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor och den politiska organisationen samt att genomföra medborgardialoger och att föredra ärenden i politiska nämnder.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad samhällsplanerare/planarkitekt eller har annan erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet av detaljplanering är ett krav, översiktsplanering, trafikplanering och projektledning är meriterande. Du drivs av en vilja av att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du tar egna initiativ och ser möjligheter till utveckling och förbättring. Du är strukturerad i ditt arbete. Omfattande interna och externa kontakter förutsätter att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och god förmåga att förmedla information, både i tal och skrift. Externt har du en viktig roll att synliggöra Hedemoras värden som kulturbygd, men även verka för kommunens framtida utveckling. Du har god datorvana och vår målsättning är att arbeta med digital hantering i våra processer vilket förutsätter att du är van vid detta. Meriterande om du har goda kunskaper i Geosecma for ArcGIS.

Vi lägger stor vikt på din personliga lämplighet och förmåga att kunna ta egna initiativ. B-Körkort krävs.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 7/18

Upplysningar lämnas av:

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk-Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka