Enhetschef till Malmö idrottsakademi!

Publiceringsdatum: 2018-11-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Arbetsplatsen - Malmö idrottsakademi
Malmö idrottsakademi är ett kompetenscenter för hållbar elitidrott där såväl idrottare, tränare, föreningar som förbund i ett långsiktigt och nära samarbete kan utvecklas för att nå internationella toppresultat. Genom fritidsförvaltningens föreningsavdelning driver och leder Malmö stad Malmö idrottsakademi i samverkan med Skåneidrotten och Malmö Universitet. Verksamheten vilar på vetenskaplig grund och beprövade erfarenheter där vi vill bidra till att skapa en miljö för hållbar elitidrott. Malmö idrottsakademi har sin huvudsakliga lokalisering och verksamhet på Stadionområdet i Malmö. Läs gärna mer om Malmö idrottsakademi på www.malmoidrottsakademi.se.

Till följd av att vår kollega efter lång och trogen tjänst ska gå i pension söker vi nu hans ersättare till tjänsten som enhetschef till Malmö idrottsakademi. Brinner du för idrott, hälsa och ledarskap? Missa då inte chansen att få jobba med Malmös hållbara stöd till elitidrottare!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Malmö idrottsakademi har du det fulla ansvaret för enhetens verksamhet, arbetsmiljö, personal och budget. Du planerar, leder och fördelar gruppens arbete samt ansvarar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Enheten består av två medarbetare som är anställda av fritidsförvaltningen, därutöver ingår ett tjugotal resurspersoner med olika kompetenser i gruppen, så som idrottspsykologi, nutrition och fysiologi. Gruppen förser du med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål, detta genom att på olika sätt skapa engagemang och delaktighet.

En stor del av arbetet handlar om att driva och utveckla verksamheten tillsammans med olika aktörer och personal från Skåneidrotten och Idrottsvetenskapliga institutionen vid Malmö Universitet. Tjänsten innebär också ett nära samarbete med Malmö Idrottsgymnasium och med aktiva, tränare och ledare från olika idrotter. I tjänsten ingår också arbete med upphandling, avtal och uppdragsförhandlingar.

En annan viktig del av arbetet är att med nätverk och kunskap bidra till fritidsförvaltningens utveckling i frågor som rör evenemang och idrottsanläggningar.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har högskoleexamen och tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning där personal, budget och verksamhet ingått.

Du har erfarenhet av arbete med elitidrottsfrågor på nationell och internationell nivå. Vi ser gärna att du verkat som förbundskapten eller sportchef. Du har erfarenhet av arbete med samverkande karaktär där flera av samhällets aktörer (offentlig, privat och ideell sektor) varit involverade. Du ska vara väl förtrogen med såväl idrotten som akademins miljö. Har du arbetat inom offentlig förvaltning är det meriterande.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap och idrott. Du har förmågan att engagera och motivera, är initiativrik och drivs av att utveckla och utvecklas tillsammans med andra. Som person kännetecknas du av ansvarstagande, integritet och stabilitet. Då uppdraget innebär många samarbetsytor med olika aktörer har du god förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

I ditt personliga brev vill vi att du beskriver:
- Vad du har för erfarenheter och vilka resultat du har lyckats uppnå som gör att du är en god kandidat för tjänsten.
- Vad i denna annons som lockar dig att söka tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dina personliga egenskaper värderas högt för tjänsten och vi kommer därför att genomföra personlighetstester på de kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid.  Flextid tillämpas.

Tillträde: 2019-03-01. Eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-12-16

Referensnummer: 040-2018-48

Kontaktpersoner

  • Malin Eggertz Forsmark
  • Avdelningschef
  • 0734-24 97 57
  • 040-34 26 26

Fackliga företrädare

  • SACO Kansliet
  • Akademikerförbundet SSR
  • 040 35 51 14

Övrigt

Vi planerar att genomföra intervjuer vecka 2.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Fritidsförvaltningen tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.

Vid planering av denna rekrytering har vi övervägt våra annonseringsvägar, vi undanber oss all annonsförsäljning.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.