Investeringscontroller

Publiceringsdatum: 2018-09-05

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Ekonomiavdelningen ingår i stadskontoret och består av enheterna: Ekonomisk styrning, Finans- & Bolag, Systemutveckling, Redovisning och Upphandling. Avdelningen ansvarar för budget, redovisning, uppföljning, bokslut, finansiering, bolagsstyrning, upphandling och ekonomisystem utifrån ett kommunövergripande perspektiv.

Enheten för ekonomisk styrning ansvarar för kommunens samlade ekonomi- och målstyrning.Arbetsuppgifter

Till enheten för ekonomisk styrning söker vi nu en investeringscontroller med uppdraget att ansvara för och utveckla Malmö stads investeringsstyrning.

Vi erbjuder ett självständigt, varierande och utvecklande arbete. Du kommer att ha en samordnande roll i stadens planering och uppföljning av de fysiska investeringarna i ett ekonomiskt perspektiv. Tjänsten innefattar att arbeta med och utveckla stora processer som påverkar stadens styrning och som involverar företrädare från många olika delar av organisationen.

Kommunfullmäktige har beslutat om en ny modell för investeringsstyrning. Ett första steg i uppdraget är därför att leda arbetet med att konkretisera och implementera styrmodellen i nära samarbete med kollegor på stadskontoret och representanter för stadens förvaltningar. Därefter kommer du ansvara för att leda, samordna och utveckla den kommunövergripande ekonomiska planeringen och uppföljningen av investeringarna. Du kommer också att bereda ärenden till kommunstyrelsen, ta fram beslutsunderlag och vara föredragande i olika frågor som rör planering, budgetering och uppföljning av stadens samlade investeringsportfölj.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom relevant ämnesområde och flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete, gärna från större organisationer.

För att lyckas i ditt uppdrag är det av stor vikt att du har förståelse för styrning i komplexa organisationer och gärna erfarenhet av att leda processer. Du bör vara prestigelös och bra på att upprätthålla, koordinera och utveckla förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har insikt i den fysiska planeringsprocessen och frågor som rör ekonomistyrning.

Du är strategisk, analytisk, strukturerad och har lätt för att se helheter. Du är driven och van att arbeta självständigt. Du ska ha god kommunikativ och pedagogisk förmåga i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-09-24

Referensnummer: 102-18 investering

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Harald Nilsson
  • Saco
  • 040-341195
  • Vision Malmö
  • Vision
  • 040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.