Stödassistent till Daglig verksamhet LSS

Tillbaka

Vi behöver förstärkning till vårt team inom daglig verksamhet! Därför söker vi efter dig som trivs med att arbeta vägledande och stöttande, där ditt arbete främst kommer att vara i Sinnesgruppen.

Du kommer att ingå i ett team som arbetar inom daglig verksamhet. Teamet arbetar främst mot målgruppen LSS, personer med funktionsnedsättningar och autismspekrum där syftet är att skapa en meningsfull sysselsättning för deltagarna. Genom att erbjuda individanpassade aktiviteter så som verkstadsarbete trä, textil, keramik, sinnesupplevelser, ger vi brukarna möjlighet att vara delaktiga att forma sin sysselsättning efter intresse och förmåga.

Som arbetsgivare har vi i Svenljunga den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare. Som arbetsgivare värnar vi också om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete. Svenljunga kommun - vi erbjuder det godaste livet!

För mer information: https://www.svenljunga.se/

Arbetsuppgifter:

Arbetet ställer höga krav på struktur, att genom upprättade rutiner och riktlinjer skapa möjligheter för meningsfull sysselsättning genom bla sinnesupplevelser. Arbetet kräver att du är självständig då du har ett stort ansvar över de brukare som finns i verksamheten, det krävs också att du har god samarbetsförmåga då vi arbetar tillsammans i en personalgrupp. Vi hoppas att du är en flexibel person som kan lite om mycket inom konst och hantverk.

Meriterande är också om du är erfaren i tydliggörande pedagogik så som tex bildstöd och eller teckenkommunikation.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har läst till omvårdnadsprogrammet/specialpedagogik med inriktning mot LSS, eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer är kvalificerande för uppdraget.
Du har erfarenhet av arbete inom LSS. Gärna tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik, sociala berättelser samt teckenkommunikation.

Du ska tycka om utmaningar, ha ett stort engagemang, vara förändrings- och lösningsorienterad, kreativ samt kunna möta personer med särskilda behov.

Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, kunna fatta egna beslut samt kunna samverka med övriga aktörer/myndigheter runt om.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha goda datorkunskaper, då social dokumentation är en stor del av arbetet.

B-körkort (för manuell ) är ett krav.

Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är tillsvidare, kan eventuellt bli aktuellt med provanställning.
Tjänsten kan kombineras med en timanställning inom Socialpsykiatrin/LSS.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har passerat.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-31

Arbetsgivarens referensnummer: 001/2019

Upplysningar lämnas av:

Hanna Edlund
Enhetschef
Telefon: 0325-18098
E-post: hanna.edlund@ svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Telefon: 0325-18 000 vx
E-post: kommun@svenljunga.se

Tillbaka