Kostansvarig till Nässjö kommun

Tillbaka

Tekniska serviceförvaltningen driver kommunens alla kök på skolor och äldreboenden. Städning och förvaltning av kommunens lokaler ingår också i verksamhetsområdet. Vidare svarar förvaltningen för trafikfrågor, utbyggnad av nya bostads- och industriområden samt försäljning av industri- och bostadstomter.

Kost och städavdelningen är en del av Nässjö kommuns tekniska serviceförvaltning och ansvarar för kost- och städleveranser till våra kommunala verksamheter skola och omsorg.
Avdelningen har en hög ambitionsnivå vad avser service och att leverera näringsriktiga måltider och städning av god kvalitet.
Avdelningen är indelad i 9 områden med 8 tillagningskök.
Verksamheten bedrivs enligt ett beställare/utförande koncept och det innebär bland annat mycket kontakter med beställarfunktionerna på andra förvaltningar inom Nässjö kommun.
Måltiderna till omsorgen levereras som kompletta måltider till äldreenheter, pensionärer i eget boende samt till restaurangerna.
Måltiderna till skolan levereras som varm huvudkomponent från tillagningsköket till förskolans och skolans mottagningskök som kompletterar med övriga delar av måltiden.
Inom städområdet städas bland annat förskolor, skolor, kontor, bibliotek och idrottshallar. I våra tjänster ingår daglig städning, storstädning och golvvård.

Arbetsuppgifter:

Du har det övergripande ansvaret för kostverksamheten i kommunen, inom både förskola, skola och äldreomsorg för de måltider som avdelningen levererar. Du utvecklar måltidsverksamheten i enlighet med gällande måltidspolicy och livsmedelsverkets riktlinjer, håller koll på bl.a. lagar och riktlinjer och förändringar som rör kostverksamheten.
Du ingår i kost och städs chefsgrupp tillsammans med övriga områdes- och kökschefer samt städansvarig. Du kommer hålla i matmöten med områdeschefer, ha utbildning inom specialkost och livsmedelhygien för timvikarier och vara rådgivande för områdeschefer i kostbitar.
Vi arbetar med Matilda och i rollen ingår att vara administrationsansvarig. Du har också ansvar för upphandlingar som rör kosten tillsammans med vår upphandlingsenhet samt håller kontakt och följer upp med våra leverantörer. När ny- eller ombyggnationer sker är du med i ett tidigt stadie och bevakar våra intressen och är rådgivande i vad som behövs i ett kök och vad man ska tänka på. Du är inköpsansvarig till de nya köken både vad gäller utrustning i form av storköksmaskiner och all annan utrustning som behövs i ett kök. Du deltar i nätverk för kostansvariga och förmedlar relevant information till cheferna. Du tar fram material till projekt tex inom matsvinn eller annat som vi arbetar med tillsammans med förskolor, skolor eller äldreomsorg.
I rollen ingår också att vara biträdande avdelningschef.

Provanställning kan komma att tillämpas

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har examen från kostvetarprogrammet/kostekonomprogrammet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom storkök eller restaurangverksamhet. Du kan arbeta självständigt och är väl förtrogen med lagar och riktlinjer som styr verksamheten.
Du har ett brinnande intresse för och vill organisera och utveckla verksamheten. Du är lojal, har förmåga att stimulera och motivera medarbetare samt att se möjligheter. Du är van vid att fatta beslut, vara tydlig och du är bra på att kommunicera. Du är drivande och har ett tankesätt där du sätter kunden, uppgiften och verksamheten i centrum.

Vi söker dig som är rak och tydlig i din kommunikation samt en naturlig arbetsgivarföreträdare. Du har ett tydligt gäst- och kundfokus och är en utåtriktad relationsbyggare som naturligt knyter kontakter både inom och utom organisationen.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

B-körkort och god datorvana är ett krav.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Minst 5 års arbetslivserfarenhet Erfarenhet av arbete i kök är meriterande Tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet är meriterande likaså erfarenhet av att driva utveckling av kostorganisationer.

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-01-01. eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-10-14

Arbetsgivarens referensnummer: A813617

Upplysningar lämnas av:

Jessica Lundman
Avdelningschef
Telefon: 0380-51 77 18

Facklig(a) företrädare
Fackliga representanter nås via Medborgarkontoret
Telefon: 0380-51 80 00

Tillbaka