<<Tillbaka

Skoladministratör till S:t Jörgens skola och förskolorDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

S:t Jörgens skola är en nyrenoverad F-6 skola med ca. 300 elever belägen i centrala Helsingborg. Vår organisation bygger på en elevgrupp i varje årskurs som en grupp pedagoger har ett gemensamt ansvar för. Grunden i all vår verksamhet är barnens bästa i fokus. Vi har en gemensam värdegrund som vi synliggör i den dagliga verksamheten.

S:t Jörgens förskolor består av Vikingsbergs förskola, Brommagatans förskola, Hamiltons förskola och Nicandersgatans förskola. Vi är och ser oss som en enhet!
Vår värdegrund är; Våga språnget - Vinn Världen! En gemensam grund för oss pedagoger är den barnsyn och syn på lärmiljöns betydelse och lärande som det Reggio Emilia-inspirerade arbetssättet är baserat på. Att ingå i ett tänk och en syn som inspirerar pedagoger världen över bidrar till en ständig process och en kontinuerlig dialog om vårt uppdrag i förskolan och en tydlig koppling till den forskning som bedrivs inom området. Tillsammans lär vi!

Arbetsuppgifter

Din arbetsdag kommer att ha ett varierat och händelserikt innehåll av administrativt arbete, svara på frågor, leta reda på svar och hitta lösningar. Din huvudplacering är på S:t Jörgens skola men du arbetar mot såväl S:t Jörgens skolområde som dess förskoleområde.

Du kommer att arbeta på uppdrag och ska fungera som ett chefsstöd för S:t Jörgens skola och förskolor. Du möter och servar elever, personal, föräldrar och andra externa kontakter.

Du hanterar arbetsuppgifter inom ekonomi t ex fakturahantering, vara behjälplig med ekonomiska underlag och statistik. Vidare hanterar du bokning av vikarier, administration vid rekryteringar, anställningsavtal och HR-administration. Du fixar bokningar och beställningar. Uppgifterna innefattar arbete i en rad olika datorsystem som Agresso, Procapita, skola 24. Till dig vänder sig personalen för att få guidning och support i bl.a. HR- och ekonomisystemen.

Du registrerar elever inom både skola och barnomsorg, från barn som står i förskolekö till betygsadministration. Tar fram rapporter, statistik och underlag.

Kvalifikationer

Du har minst en avslutad gymnasieutbildning, som gärna får vara inom ekonomi och administration. Ett krav är att du har något års erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet och kunskap kring HR- och ekonomiadministration. Det är ett stort plus om du tidigare arbetat inom skola och förskola som skoladministratör. Erfarenhet av ekonomi- och personaladministration är starkt meriterande.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en analytisk förmåga, ser helhet och samband samt att du kan prioritera bland de uppgifter du möter under en dag.

Mycket god datorvana är en förutsättning för att trivas och lyckas i tjänsten samt att du har arbetat med olika typer av ekonomisystem, HR-system och/eller elevregistrering.

Har du erfarenhet och kunskap av arbete med Visma, Agresso, Procapita, Personec Självservice, och/eller WinLas ses det som starkt meriterande då dessa program används mycket i det dagliga arbetet.

Med en hög känsla för service och ett positivt förhållningssätt tar du dig an diverse arbetsuppgifter samt löser eventuella problem som dyker upp. Du är noggrann, strukturerad, ansvarsfull samt proaktiv i ditt arbete. Du tycker det är spännande att följa processer och hålla dig uppdaterad vad gäller lagar/regler. Som spindeln i nätet har du hög integritet och ett lösningsfokuserat och vänligt bemötande till stora som små.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Upplysningar

Yvonne Jönsson
Rektor
042-107768
yvonne.jonsson@helsingborg.se

Marie Petersson
Förskolechef
042-10 37 40
Marie.Petersson2@helsingborg.se

Barbro Norrestam
Biträdande rektor
042-104673
barbro.norrestam@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Vision
042-10 50 93

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C20425
Sista ansökningsdatum: 2018-07-06


Sök jobbet här

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Här kan du läsa mer om S:t Jörgens skola!