Bibliotekarie till skolbibliotek, Komvux Malmö

Publiceringsdatum: 2018-09-20

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Komvux Malmö Södervärn/Heleneholm är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns närmare 3000 elever som studerar inom olika skolformer:
• Utbildning i svenska för invandrare- Sfi
• Grundläggande vuxenutbildning
• Gymnasial vuxenutbildning
• Särskild utbildning för vuxna

På Komvux Malmö Södervärn/Heleneholm är grundtanken: inlärning är en såväl social som kognitiv aktivitet. Det gäller elever och lärare i lika hög grad.
Vi ställer höga krav på oss själva vad gäller förmågan att anpassa vår undervisning för att möta elevernas behov. Vi ställer höga krav på våra elever men är beredda att hjälpa dem året om, dygnet runt.

Genom kunskap, inspiration och engagemang för varje elev ger Komvux Malmö kraft att växa!

Arbetsuppgifter

Komvux Malmö söker en energisk, initiativrik och nytänkande bibliotekarie för att bygga upp en skolbibliotek för sfi-elever på Heleneholmsskolan.

Är du en bibliotekarie som känner ett stort engagemang för utbildning? Tycker du att elevens behov ska sättas främst? Kanske bankar ditt hjärta extra varmt för Komvux? Brinner du för ett bibliotek som är tillgängligt och fungerar som ett ”3rd place”? Vore det roligt att få vara med och utforma ett skolbibliotek för sfi-elever? Då ska du söka denna tjänst!

I samverkan med kollegor och ledning stödjer du elevernas lärande och språkutveckling. Du verkar för att biblioteket utgör en tillgänglig och inkluderande studiemiljö. Du arbetar för att biblioteket blir en ordnad resurs av medier och information som ger stöd till elever och lärare i deras medie-, IT- och litteraturanvändning. Vidare arbetar du för att stärka elevernas och personalens digitala kompetens med fokus på källkritik och informationshantering. I tjänsten ingår administrativa uppgifter. Kvällstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig med magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande, som med energi, effektivitet och engagemang vill bygga ett skolbibliotek i världsklass för våra sfi-elever. Ledorden för oss är eleven i centrum, tillgänglighet och "3rd place".

Det är nödvändigt att du har förmåga till nytänkande kring bibliotekets funktion som en öppen, kreativ och tillgänglig plats som inbjuder till såväl dialog som till tyst reflektion. Lika nödvändigt är att du besitter en stor portion energi och uthållighet för att hålla linjen att på lång sikt bygga ett skolbibliotek i världsklass för våra sfi-elever. Du som söker är flexibel, prestigelös, kreativ och har väl utvecklad samarbetsförmåga och det är en självklarhet att vara service-minded. Det krävs också att du är effektiv och har förmåga att organisera den administrativa delen av arbetet.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Du får gärna ha annan pedagogisk utbildning. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med marknadsföring och sociala medier samt erfarenhet av biblioteksarbete mot vuxna och av arbete mot målgruppen för sfi.

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-01. Eller så snart som möjligt efter den 1 januari.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-07

Referensnummer: 170 Bibliotekarie, Komvux Malmö

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Eva Akenine
  • DIK
  • 040-341000

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.