Byggnadsinspektör

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en byggnadsinspektör.

Hedemora Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering, fastighetsfrågor, drift och underhåll av Hedemora stads yttre miljöer. Vi är idag ca 28 personer på förvaltningen.

Arbetsuppgifter: Som byggnadsinspektör handlägger och bevakar du att de tekniska egenskapskraven blir uppfyllda i bygglovs- och anmälningsärenden. Du kallar till och leder tekniskt samråd med sökanden och dennes kontrollansvarig samt eventuella konsulter och entreprenörer. Du utför arbetsplatsbesök, håller slutsamråd samt fattar beslut om start- och slutbesked. Du skriver fram och föredrar ärenden i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Arbetet är självständigt och beslutsfattandet sker i huvudsak på delegation. Tjänsten innebär många dagliga kontakter i möten och per telefon med både allmänheten och professionella aktörer inom byggbranschen. Du ger även övergripande råd och upplysningar till allmänheten i byggfrågor. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna inom avdelningen, inspektörer, koordinator och administratörer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har akademisk utbildning som byggnadsingenjör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig. Du har goda kunskaper om plan- och bygglagstiftningen och erfarenhet av att arbeta i bygglovsprocessens olika delar och tillämpa lagstiftningen. Har du erfarenhet från kommunala beslutsprocesser, vana vid arbete i politisk styrd organisation och myndighetsutövning är det meriterande.

Som person är du utvecklingsorienterad och har lätt för att kommunicera med människor. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete samt förmåga att prioritera vid arbetstoppar.

B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 5/18

Upplysningar lämnas av:

Jaana Edman
Myndighetschef
Telefon: 0225-348 38

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk-Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka