Samordnare öppen fritidsverksamhet LSS Barn

Tillbaka

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri, budget- och skuldrådgivning, konsumentrådgivning samt alkoholhandläggning.

Avdelning barn och familj ansvarar för frågor som rör barn och ungdomar i riskzon, barn som far illa eller behöver stöd, samt föräldrar som behöver stöd i sin föräldraroll eller i samarbetet med den andra föräldern. Uppdraget består av förebyggande och tidiga insatser, utredningar om den enskildes behov samt tillsättande och uppföljning av stöd- och behandlingsinsatser.

Inom LSS barnverksamhet finns två korttidsboenden, Hamplyckan och Wälludden. Hit kommer barn och unga med diagnos inom autismspektrum för att erbjudas miljöombyte, träffa andra barn och unga samt för at ge familjen avlastning

Arbetsuppgifter:

Som samordnare för öppen fritidsverksamhet ansvarar du för planering och uppstart av den nya fritidsgårdsverksamheten och lägerverksamhet vid lov. Du undersöker samt kartlägger behov och inriktning för verksamheten, i tjänsten ingår också att arrangera dessa tillfällen tillsammans med personal inom LSS barn.

Du arbetar även med uppföljning av verksamheten och som stöd i arbetet har du arbetsgrupperna inom LSS Barn samt PRIO-projektledare som du kontinuerligt har uppföljning med.

Samordnarskapet innefattar också att tillsammans med enhetschef ansvara för verkställighet av beslutande insatser som exempelvis ledsagarservice och avlösarservice, med fokus på rekrytering och matchning.

Tjänsten kan också innebära arbetstid förlagd på våra korttidsboenden, Wälludden och Hamplyckan.
Arbetstiden är förlagd till såväl dagtid, kvällar och helger.

Kvalifikationer:

Du har eftergymnasial utbildning med inriktning pedagogik, beteendevetenskap eller vård och omsorg.
Tidigare erfarenhet från arbete med planerings- och samordningsansvar samt arbete med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Du har ett tydligt engagemang, egen drivkraft och arbetar gärna både självständigt och i grupp samt är flexibel och lösningsorienterad.

Du har god datorvana och uttrycker dig väl i både tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort erfordras.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-11-28

Arbetsgivarens referensnummer: AoV 91/18

Upplysningar lämnas av:

Lena Löfqvist, enhetschef
Telefon: 0470-418 99
E-post: lena.lofqvist@vaxjo.se

Karin Sandström Krantz, områdeschef
Telefon: 0470-434 23
E-post: karin.sandstrom-krantz@ vaxjo.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare för Kommunal nås via Växjö kommuns kontaktcenter, 0470-41 000

Tillbaka