<<Tillbaka

Familjebehandlare till FRI-teamet




Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Socialförvaltningen är indelad i tre verksamhetsområden: Vuxen, Barn/ Unga och Familj och Gemensamma Resurser.

Uppdrag för Verksamhetsområde Barn/Unga och Familj:
Vi ska tillsammans med familjen och andra aktörer, arbeta för att barn och ungdomar i Helsingborg ska ha tillräckligt bra uppväxtförhållanden för att klara en framtid av egen kraft!

Familjebehandlingsenheten erbjuder stöd och behandling i öppenvård till barn och unga i åldern 0-20 år och deras familjer. Som familjebehandlare arbetar du på uppdrag av enheten för utredning & uppföljning och av familjen. Inom enheten finns en hög kompetens med erfarna behandlare och en stor bredd i vilka metoder och insatser som kan erbjudas barnet/ den unge och deras familjer Familjebehandlingsenheten är indelad i fyra uppdragsområden: Ungdomsboendet Villan (HVB-hem), Familjebehandlingen (Öppenvård), Boskolan och FRI (Familjerelaterade insatser).
Vår verksamhet bygger på en positiv, prestigelös och förbättringsinriktad kultur. Genom samspel, kommunikation, stöd och vägledning vill vi att de familjer vi träffar når självständighet och framtidstro.

Vi söker nu en till familjebehandlare till FRI-teamet.

Arbetsuppgifter

FRI-teamet erbjuder högintensiva insatser till de familjer där det finns omfattande behov av stöd och behandling. Vi arbetar för att förhindra och för att förkorta placeringar av barn. Teamet arbetar med ett fåtal familjer där man har tät kontakt hemma hos dem. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Arbetet inom FRI kräver erfarenhet av arbete inom familjebehandling, företrädesvis med små barn samt hög förmåga att samarbeta tätt med kollegorna i teamet. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med familjevåld, samspel och anknytning, och nedsatta kognitiva förmågor.

Kvalifikationer

För att kvalificera för tjänsten krävs att du:
- Har socionomutbildning eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
- Har tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete. Meriterande att det skett inom socialtjänsten
- Har vilja och kompetens att arbeta med såväl praktiskt pedagogiskt arbete i familjer som att arbeta med samtal som redskap
- Kan arbeta på schema där morgnar, kvällsarbete och helgarbete ingår
- Har vana av att dokumentera, gärna i Journal Digital
- Du har körkort och kör bil
- Du kan arbeta i en miljö där djur förekommer då hembesök ingår i det dagliga arbetet

Vi är intresserade av dig som:
- Är en lagspelare och tycker om att arbeta nära i ett team
- Är prestigelös i ditt sätt att arbeta
- Är både strukturerad och flexibel
- Tycker om att arbeta lösningsfokuserat och kreativt
- Har en tro på att förändring är möjlig
- Du är engagerad som person
- Du har lätt för att kommunicera


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Upplysningar

Kristina Lembke
Sektionschef
042-10 65 54

Fackliga representanter:

Christina Gustafsson
Kommunal
042-10 61 32

Claes Hulthén
VISION
042-10 73 65

Petra Hellberg
Akademikerförbundet SSR
042- 10 47 15

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C21264
Sista ansökningsdatum: 2018-09-05


Sök jobbet här

Som anställd i Helsingborgs stad får du subventionerad friskvård och andra förmåner via vår förmånsportal Fördel Helsingborg. Det finns även tillgång till gymlokal på arbetsplatsen med träningsmaskiner, bastu, ljusterapirum, massagestol m.m.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Öppna socialförvaltningen