Vik. Mångfaldsstrateg

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Bli en av oss och var med att utveckla Hedemora kommuns hållbarhetsarbete!

Vi erbjuder dig ett mångsidigt arbete i en kommun i framkant när det gäller hållbarhet. Arbetet kommer ske i nära samarbete med befintlig Mångfaldsstrateg som är föräldraledig på 50 % under tidsperioden. Den vikarierande Mångfaldsstrategen är precis som befintlig Mångfaldsstrateg organiserad under kommunstyrelseförvaltningens kansli och har kommundirektören som närmaste chef. Vi har ett lokalt flextidsavtal.

Uppdraget innebär att fortsätta det strategiska arbetet med två av kommunens fyra fokusområden för hållbar utveckling, det vill säga jämställdhet och integration. En Hållbarhetsstrateg arbetar med de övriga två fokusområden folkhälsa och miljö. Hållbar utveckling är ett utav fyra styrperspektiv i Hedemora tillsammans med invånare, medarbetare och ekonomi.

När det gäller jämställdhet är fokus på att fortsätta att utveckla kommunens arbete med jämställdhets och jämlikhetsintegrering inom ramen för styrmodellen och inom olika verksamheter samt samordna kommunens interna nätverk för mångfaldsfrågor. Hedemora kommun deltar i SKL-projektet Modellkommuner och är under 2019 en så kallad Mentorskommun till två andra kommuner inom jämställdhet. När det gäller integration är fokus på att samordna kommunens integrationsarbete internt och externt, främja en inkluderande arbetsmarknad och ett samhälle fritt från rasism och diskriminering där människor möts.

Arbetet vänder sig såväl till kommuninvånarna som till kommunens förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleexamen inom till exempel genusvetenskap, sociologi eller statsvetenskap eller annan utbildning som Hedemora kommun bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap om och erfarenhet av jämställdhet och jämlikhet liksom erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation eller myndighet. Du ska även ha god kännedom om jämställdhetspolitiken och jämställdhetsintegrering som metod. Den vi söker ska ha erfarenhet av samordning och strategiskt arbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och eftersom det till stor del är utåtriktat behöver du ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort krävs.

Arbetet ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet samt förmåga att skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Beskriv gärna i ditt personliga brev hur du uppfyller kvalifikationerna.

Övrigt:

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via www.offentligajobb.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2019-08-01. 
Tidsbegränsat till: 2020-05-31. Föräldravikariat.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-20

Arbetsgivarens referensnummer: KSF 12/18

Upplysningar lämnas av:

MariaHögkvist
Mångfaldsstrateg
Telefon: 0225-341 55

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka