1:e SOCIALSEKRETERARE

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Socialförvaltningen söker en 1:e Socialsekreterare till barn- och ungdomsenheten.

I Hedemora kommun satsar vi på ökad kvalité i den sociala barn- och ungdomsvården. Som ett led i detta kommer vi nu att tillsätta en 1:e socialsekreterare till vår barn- och ungdomsenhet på Socialförvaltningen.

Vill du vara en del av vårt viktiga arbete och är redo för en spännande och utvecklande tjänst som 1:e socialsekreterare är du varmt välkommen att söka jobbet hos oss. Du kommer till ett gäng medarbetare där vi motiveras av känslan av att vi gör skillnad varje dag och där vi värnar om ett öppet klimat i arbetsgruppen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med handläggarna på enheten. I tjänsten ingår bland annat att fördela ärenden och att ha handledning med handläggarna. Du kan komma att vara delaktig och stötta handläggare vid möten i så kallade svåra ärenden. I denna roll kommer du ha ansvar över handläggningen och klientärenden samt även handlägga egna ärenden inom ramen för lagstiftningen SoL och LVU. Barn- och ungdomssektionen är uppbyggd av en myndighetsgrupp inom vilken vi har specialiserade funktioner för mottagning, familjerätt, familjehem, barn- och ungdomshandläggning.

Vår målsättning är att alla medarbetare genomgått Signs of safety och grundutbildning i lösningsfokuserat arbetssätt då vi har detta som en gemensam grund.

Hedemora kommun som arbetsgivare erbjuder flextid, extern handledning samt friskvårdstimme. Som anställd i kommunen har du tillgång till gym och bad i Vasahallen till ett reducerat pris.

Kvalifikationer:

Socionomutbildning, du är färdig socionom och har erfarenhet av handläggning.

Du som söker:
• Är en problemlösare
• Är kreativ och trivs med att agera självständigt inom givna ramar
• Är stabil och trygg i dig själv
• Är coachande i ditt förhållningssätt
• Är strukturerad
• Är bra på att skapa goda relationer

B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Ansök snarast då intervjuer sker löpande.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-10-17

Arbetsgivarens referensnummer: S 13/18

Upplysningar lämnas av:

Åsa Olsson
Avdelningschef
Telefon: 0225-340 45

Mariah Enochsson Pålebo
Enhetschef Barn- och ungdomsenheten
Telefon: 0225-340 87

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Tillbaka