Kulturchef

Tillbaka

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare. Som arbetsgivare värnar vi om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete. Svenljunga kommun - vi erbjuder det godaste livet!

Biblioteket är en öppen, attraktiv och inkluderande mötesplats som ligger i centrala Svenljunga. Till verksamheten hör också den nya biblioteksbilen som ska lanseras under 2019 och som gör biblioteksservicen tillgänglig på en mängd olika platser i kommunen.

Arbetsuppgifter:

Som kulturchef är ditt uppdrag att leda, driva och utveckla biblioteks- och kulturverksamheten med ansvar för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Du deltar aktivt i lokal och regional samverkan. I tjänsten ingår som en naturlig del medverkan, tjänstgöring och engagemang i bibliotekets dagliga arbete. Arbetsuppgifterna innebär att arbetstid delvis förläggs utanför ordinarie kontorstid. Kulturchefen är direkt underställd samhällsbyggnadschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp, samt i andra förvaltningsövergripande grupper.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller
motsvarande relevant akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Det är önskvärt med dokumenterad chefs- eller ledarerfarenhet samt god förmåga att kommunicera, engagera och entusiasmera. Ditt intresse för biblioteks- och kulturfrågor och dess roll i samhällsutvecklingen ska vara genuint liksom för frågor kring digital delaktighet och digitalisering av processer. Du ska ha erfarenhet av att driva förändringsarbete och processer framåt mot uppställda mål i dialog med medarbetarna. Meriterande är erfarenhet av att arbeta och driva utvecklingsfrågor kring barn och unga och andra prioriterade grupper samt digitalisering. Dina personliga egenskaper är viktiga och kommer att vägas in i urvalet.
Du ska ha förmåga att samverka med andra aktörer så att biblioteket blir en levande plats för kultur och livslångt lärande där litteraturen står i centrum.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs. Det är önskvärt med chefs- eller ledarerfarenhet men inte ett absolut krav om dina personliga egenskaper är rätt. Som ny i chefsyrket har du möjlighet till fortbildning hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde till tjänsten så snart som möjligt
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14

Arbetsgivarens referensnummer: 170/2018

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Ekberg
Samhällsbyggnadschef
Telefon: 0325-183 39
E-post: fredrik.ekberg@ svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga parter kontaktas via växel
Telefon: 0325-18000

Tillbaka