Socialsekreterare inom försörjningsstöd

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Är du en driven, ordningsam och engagerad person som vill göra skillnad?

Omsorgsförvaltningens vuxenenhet söker en socialsekreterare.

Vi söker en socialsekreterare till enhetens arbetsgrupp som arbetar med försörjningsstöd. Arbetsgruppen består av ytterligare 7 socialsekreterare.

Arbetsuppgifterna består i första hand av att utreda, bedöma och besluta om rätten till ekonomiskt bistånd enligt SoL. Det kan gälla både mottagning av nya ärenden och av löpande. Vi har en grund i lösningsfokus och arbetar även med att i samtal coacha klienterna vidare till arbete, studier eller annan sysselsättning.

Vi har nära samarbete med andra delar av kommunen som arbetar med sysselsättning, utbildning och praktik för att tillsammans kunna erbjuda försörjningsstödstagarna möjlighet till utveckling samt språklig och social integration.

En viktig del i arbetet är också samarbete och samverkan med andra myndigheter.
Som Socialsekreterare hos oss arbetar Du med en helhetssyn på både människor och verksamhet. Du har fokus på att bemöta varje individ med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning och framförallt har ett intresse för arbetsuppgifterna. Vi önskar att du är en lugn och trygg person med goda kunskaper inom gällande lagstiftning och regelverk. Vi ser gärna att du är engagerad, tydlig och flexibel samt bidrar med en positiv inställning. Dina datorkunskaper är goda. B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-20

Arbetsgivarens referensnummer: S 17/18

Upplysningar lämnas av:

Lena Abrahamsson
Enhetschef
Telefon: 0225-340 37

Åsa Olsson
Avdelningschef
Telefon: 0225-340 45

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka